Opvolging Zelfoogsttuin & Markt

Gepubliceerd op 3 december 2021 om 13:04

Zoals velen, maar niet iedereen, weten, waren wij op zoek naar een opvolger voor onze tuinderij. We hebben de afgelopen anderhalf jaar heel veel geïnteresseerden gesproken. Het bleek nog niet zo makkelijk om iemand te vinden die zowel de zelfoogsttuin als de markt wilde of kon overnemen. Daarom hebben we, in samenspraak met de ‘denktank’, besloten op zoek te gaan naar iemand die alleen de zelfoogsttuin wilde overnemen. Voor de markt zijn we daarnaast ook op zoek gegaan naar een opvolger.
We zijn heel blij dat we nu kunnen aankondigen dat we voor zowel de zelfoogsttuin als de markt een geschikte opvolger hebben gevonden die per 2022 zullen starten. De nieuwe eigenaar van de zelfoogsttuin heet Diederik Hoogland en komt uit Woerden. Op de markt zullen vanaf 8 januari Co Bos en Elma Verhoeve, van De Vitaminefiets uit Nieuwerkerk aan den IJssel met mooie biologische producten komen staan.

De zelfoogsttuin zal door blijven draaien zoals jullie gewend zijn onder de naam Tuinderij De Groenteboer. Diederik loopt nu al een tijdje met ons mee en is betrokken of neemt het voortouw bij de beslissingen die genomen moeten worden over het volgende teeltseizoen. Op deze website vind je in het vervolg dus alleen informatie over de zelfoogsttuin.
Wij hebben er veel vertrouwen in dat Diederik zorg zal dragen voor een mooie biodiverse tuinderij met een rijke oogst en een fijne ‘gemeenschap’.

Co en Elma zijn voor vragen over de markt te vinden op hun eigen website.

Voor ons is daarmee de weg vrij om nieuwe wegen in te slaan. Wij stoppen na 7 jaar Tuinderij De Groenteboer, waarvan 6 jaar in Kamerik en op de streekmarkt, met een dankbaar en trots gevoel over wat we hebben neergezet. We kijken met veel plezier terug op deze zeer intensieve en leerzame jaren.
Velen van jullie komen hier al vanaf het begin en we zijn destijds warm ontvangen in Woerden. Er zijn mooie vriendschappen uit voortgekomen, we hebben bijzondere gesprekken gevoerd en het was elke week met groot plezier dat we jullie onze groenten konden aanbieden.

Wij gaan nieuwe wegen bewandelen. Meer tijd voor ons gezin, voor om- en zijweggetjes, op zoek naar een plek waar we wonen, werken, leren en spelen kunnen combineren, dichterbij de natuur. Dit proces is al in gang gezet, maar krijgt een concrete vorm in onze reis door Europa die eind maart zal starten. Langs inspirerende plekken en mensen, waar wij onze ervaring en kennis kunnen inzetten en zelf weer nieuwe dingen kunnen leren.

Heel hartelijk dank aan al onze klanten en aandeelhouders op de tuin en de markt voor hun loyaliteit en vertrouwen! Alle goeds gewenst, Frank, Elsbeth, Jente en Lena.