Appels
Apple crumble
We hebben genoten van een gezamenlijk oogstmaal met aansluitend appels plukken in de boomgaard van Camping De Boogaard. Er stonden heerlijke gerechten op tafel en iedereen ging met emmer of mand vol appels en peren weer huiswaarts. En dan...? Je kunt ze natuurlijk uit de hand eten, maar ook gedroogde appeltjes, appelmoes en appeltaart doen het altijd goed - zeker van de valappels. Een snelle en minstens zo lekkere variatie op appeltaart is deze apple crumble.
Ingrediënten:
- stevige beetje zure appels
- rozijnen, één of twee handjes, naar smaak
- kaneelpoeder, naar eigen inzicht, ca 1-3 tl
- bloem, 300 gr
- roomboter, 200 gr
- (basterd)suiker, 75 gram voor deeg en een eetlepel voor de vulling
- rasp van één citroen
- snufje zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 gr. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng de appelstukjes met de rozijntjes, het kaneelpoeder en een eetlepel suiker. Doe dit mengsel in een ovenschaal. Maak dan het deeg: meng bloem, suiker, zout en citroenrasp in een kom door elkaar. Doe er dan de koude, in stukjes gesneden boter bij en kneed net zo lang met je handen alles door elkaar tot je grove, samenhangende 'kruimels' krijgt. Verdeel deze over het appelmengsel en zet de schaal zo'n 20-30 min in de oven tot de crumble goudbruin is en heerlijk geurt. Zowel warm als koud erg lekker, eventueel met custard, slagroom, kwark of crème fraîche.