Bindsla (little gem)

Caesar Salad
Recept van Ruth
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 kropjes bindsla (Little Gem)
- 2 sneetjes brood
- 1 teen knoflook
- olijfolie
2-  eieren
- 3 ansjovisfilets uit blik
- 1 gerookte kipfilet of een blikje tonijn
- parmezaanse kaas
 
Voor de dressing:
- sap van een halve citroen
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 ansjovisfilets
- peper en zout

Bereidingswijze:
Kook de eieren. Wrijf het brood in met een teen knoflook. Snijd het brood in kleine blokjes. Doe een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de blokjes brood goudbruin.
Voor dressing hak je twee ansjovisfilets heel fijn. Meng de fijngehakte ansjovisfilets met het sap van een halve citroen, een teen geperste knoflook (gebruik hiervoor de teen waarmee je het brood hebt ingesmeerd) twee eetlepels mayonaise en peper en zout. Hussel de dressing door de sla (je wast eerst de bindsla en scheurt hem in grote stukken).
Als je kipfilet gebruikt snijd je die in plakjes. Of je gebruikt tonijn en legt stukken op de sla.
Snijd nog drie ansjovisfilets in stukjes en de eieren in parten. Verdeel alles over de sla.
Schaaf met een dunschiller plakjes van de parmezaanse kaas en strooi over de salade.
 
Variatie: Omdat ik niet van croutons hou, laat ik die weg in mijn versie van de caesar salad. Voor wat bite voeg ik pakjes komkommer met schil en gehalveerde cherrytomaatjes toe.