Kapucijners/blauwschokkers
Recept van Ruth
Voor twee personen
Ingrediënten:
- 500 gram verse kapucijners (na doppen hou je minder over)
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 1 ui in ringen
- halve appel in blokjes
- 400 gram krielaardappeltjes
- handje peultjes
- theelepel mosterd
- eetlepel crème fraiche
- peper en zout
- peterselie
Dop de kapucijners en kook ze drie minuten in een laagje water.
Was de krieltjes en kook ze in zout water in 15 minuten gaar. Laat de krieltjes goed uitdampen en snijd ze doormidden.
Bak de spekjes in een koekenpan. Zodra ze krokant zijn, voeg je de ui toe en na twee minuten de peultjes en knoflook. Bak twee minuten op middelhoog vuur. Doe nu ook de gare krieltjes en kapucijners en mosterd en crème fraîche in de pan en verwarm alles goed. Breng op smaak met peper en zout en serveer met wat peterselie.