Knolselderij
Aardappel-knolselderij-puree
Knolselderij door de aardappelpuree maakt de puree een stuk frisser en minder machtig. Naar smaak kun je aardappels en knolselderij in gelijke of verschillende hoeveelheden samen koken en nadien pureren. Heerlijk met een flinke snuf versgeraspte nootmuskaat!
Nazomersalade met knolselderij, appel en walnoten
Knolselderij uit de oven
Recept van een tuin-bezoeker
Ingrediënten:
- 1 knolselderij
- 1 grote zoet-zure appel, bijv goudreinette
- handje geraspte (geiten)kaas
Bereidingswijze:
Schil de knolselder en snijd hem in plakken van ca 1 cm dik. Kook die 'al dente' (vooral niet te zacht dus). Schil de appel, steek het klokhuis eruit met een appelboor en snijd die ook in plakken, van ca 0,5 cm.
Leg de plakken knolselder op een bakplaat met op elk een plak appel en bestrooi die met wat kaas. Zet ze even in de oven tot de appel zacht is en de kaas gesmolten en je hebt een heerlijk voorgerecht.