Komkommer
Komkommer-mango salsa (bijgerecht voor 4 pers)
Recept van LOOF Voeding
Met komkommer kan je alle kanten uit. Dit recept heeft een Oosters tintje en is dan ook heerlijk bij Aziatische gerechten. Maar ook bij een Marokkaanse tajine, couscous of broodje falafel vormt deze salade een bijpassend gerecht. Overigens ook erg lekker bij een bolletje vanille ijs. Probeer het maar eens!
Ingrediënten
1 rijpe mango
½ land/slang/gewone komkommer
Takje verse munt
1 lente-ui
1 kleine verse, rode peper
Extra vierge olijfolie –
1 a 2 limoenen
zeezout
zwarte peper
Bereidingswijze
Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en in kleine stukjes. Snijd de komkommer (schillen hoeft niet) in stukjes van dezelfde grootte als de mango en doe alles in een kom. Pluk de muntblaadjes en hak ze samen met de lente-uitjes fijn.
Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn. Meng de munt, lente-uitjes en peper door het mango komkommer mengsel, en doe er een scheutje extra vierge olijfolie bij.
Als laatste het sap van de limoen(en. Proef en breng op smaak met eventueel extra limoensap, zout en zwarte peper.
Eet smakelijk!
