Meiraap

Recept van Ruth

Deze week oogstte ik voor het eerst meirapen in de kas. Wat een prachtige knolletjes met hun zacht paarse kleur. Omdat ik niet meteen wist wat ik met de meirapen ging doen, zocht ik inspiratie op internet. Ik had geen zin om lang bezig te zijn en ontdekte dat de meiraapjes heel goed rauw te eten zijn in een salade. Het pittige van de meiraapjes (de geur en smaak doen mij denken aan radijsjes) gaat in deze lunchsalade goed samen met het friszoete van de appel.

Voor 4 personen heb je nodig:
400 g meirapen
1 appel (bijvoorbeeld elstar)
3 bosuien
100 gram belegen boerenkaas
60 g walnoten

Voor de dressing:
3 el citroensap
2 tl mosterd
1 el gembersiroop
1 el walnootolie
5 el olijfolie
peper en zout

Boen de meiraapjes schoon en snijd een plakje van de onder- en bovenkant en snijd ze daarna in dunne plakjes. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd net als de meirapen in dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne reepjes en de kaas in kleine blokjes.

Rangschik de meiraap met de appel, bosui en walnoten op 4 borden. Klop een dressing van het citroensap, de mosterd, gembersiroop en olie. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing over de salade en eet smakelijk!