Pesto van rucola
Recept van Ruth

Ingrediënten:
- 75 gr rucola

- 25 gr geraspte parmezaanse kaas
- 2 el blanke hazelnoten
- 4 el olijfolie
- flinke snuf zout en een beetje peper
- de geraspte schil en het sap van ½ citroen

Bereidingswijze:
Hak de rucola, parmezaanse kaas en de noten grof in een keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix alles door elkaar.
Voeg zout en peper toe naar smaak. Kijk of je de pesto zo smeuïg genoeg vindt, Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
De pesto blijft ongeveer een week goed in de koelkast als je hem in een schoon potje bewaart en een laagje olijfolie over de pesto giet.
Roer de pesto eens door de pasta of serveer een klodder pesto bij witvis. En natuurlijk altijd goed op een stokbroodje bij de borrel!
 
Variatietip:
- vervang de hazelnoten door walnoten en gebruik sinaasappel in plaats van citroen
- je kunt ook zo'n heerlijke pesto maken met (een combinatie van) allerhande ander 'groen'. Denk bijvoorbeeld eens aan het loof van wortels (frisse smaak), het blad van radijs of raapjes (pittig) of jong brandnetelblad (bevat veel mineralen en ijzer en kent vele andere gezondheidsbevorderende eigenschappen).