Sperziebonen

Sperziebonensalade met zoete aardappel en makreel

Recept van LOOF Voeding

Ingrediënten (voor 4 personen):
5 grote zoete aardappelen
400-500 gram sperziebonen
4 gekookte eieren
5 tomaten
1 blikje makreelfilet of ½ verse makreel
7-8 ansjovisfilets
Verse koriander
Verse peterselie
Twee handjes zwarte olijven

Voor de dressing:
2 tenen knoflook
3 zongedroogde tomaatjes
1 handjes basilicumblaadjes
Zwarte peper
Olijfolie (extra vierge)

 

Bereiding:
Was de aardappelen, schillen hoeft niet (wanneer biologisch). Snijd in grove stukken en kook in ongeveer 15 a 20 min in een dun laagje water gaar. Dop de boontjes en kook in 5 a 8 minuten beetgaar. Kook de eieren 8 minuten in ruim water.

Snijd de tomaten in partjes. Pluk de makreelfilet uit elkaar met een vork en snijd de ansjovis in heel kleine stukjes.

Laat de sperziebonen, eieren en zoete aardappel afkoelen.
Maak ondertussen de dressing.

Meng alle ingrediënten door elkaar in een (salade)schaal en voeg naar smaak koriander en peterselie toe. Schep de dressing voorzichtig door de salade. Serveer meteen.

Eet smakelijk!