Welkom » Recepten » Spitskool

Spitskool

Falafelwraps met spitskool en bietjes
Recept van LOOF Voeding

Dit heb je nodig voor 2 personen:
4 volkoren wraps
1/2 of kleine spitskool
2 bietjes
40 gram veldsla of rucola
1 avocado
12 falafelballetjes (kant- en klaar of zelf te maken)
Citroensap
2 el Sesamzaad
Zwarte peper
Kerriepoeder
1 tl Kurkuma
Eventueel: chilisaus

 

Aan de slag:
Begin met het bakken van de wraps en de falafelballetjes wanneer je deze zelf maakt. Dat duurt het langst. Was en snijd ondertussen de spitskool in dunne reepjes.
Verhit een eetlepel roomboter of kokosolie in een wok- of hapjespan en voeg de spitskool toe. Voeg flink wat kerrie (naar smaak), zwarte peper en een theelepel kurkuma toe. In ongeveer 10 a 15 min is de spitskool (beet)gaar.

Rasp ondertussen de bietjes op een grove rasp. Voeg een scheutje citroensap, twee eetlepels sesamzaad en wat zwarte peper toe en zet weg. Snijd de avocado in reepjes.
Verwarm als laatste de falafelballetjes 5 minuutjes in een koekenpan wanneer je deze kant en klaar hebt gekocht.

Verdeel twee wraps over de borden. Leg hier de spitskool op, gevolgd door de bietjes en 3  falafelballetjes. Maak af met blaadjes veldsla/rucola , schijfjes avocado en een paar druppels chilisaus.

Eet smakelijk!