Sugar snaps
Saté met knapperige groenten
Recept getest door Bernadette
Knapperig en zoet doet het altijd goed in de Oosterse keuken, dus om eens saté met sugar snaps te maken, is een heel goed idee. Dit recept komt uit de Allerhande, maar is hoogstpersoonlijk getest en goedgekeurd door Bernadette en haar gezin. In het kader van 'je bent aandeelhouder van een zelfoogsttuin en hebt de beschikking over heel veel soorten groenten', zou ik persoonlijk nog wat meer groenten toevoegen, zoals broccoli, bleekselderij en peultjes.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 gram rijst
- ca 300 gram kipfilet in blokjes gesneden / vegetarisch alternatief: een bakje quorn (naturel)
- 1/2 komkommer
- 150 gram sugar snaps
- 1 bakje taugé
- kant-en-klare pindasaus of lekkerder en gezonder: zelfgemaakte met pindakaas, ketjap, knoflook, sambal en water of melk of kokosmelk, evt gemberpoeder, alles naar eigen smaak....
Bereidingswijze:
Rijst koken. Sugar snaps halveren. Komkommer in blokjes snijden. Kipfilet of quorn gaar wokken. Satésaus erbij; groenten erbij en in een paar minuten verhitten. Eet smakelijk!