Welkom » Recepten » Wintergroenten

Wintergroenten (knolselderij, winterpeen, pastinaak e.d.)

Pasta met geroosterde wintergroenten
Recept van Ruth
Deze pasta ziet er smakelijk uit door de gekleurde geroosterde groenten. Bovendien worden de groenten lekker zoet door het roosteren. In een half uur zet je een verrassende maaltijd op tafel!
 
Ingrediënten:
1 ui
1 teen knoflook
250 gram gerookte spekreepjes
2 winterpenen
halve knolselderij
2 eetlepels olijfolie
doosje kastanjechampignons
(verse) Italiaanse kruiden
peper en zout
bekertje crème fraiche
klein blikje bruine linzen
parmezaanse kaas
wokkelpasta of spaghetti
 
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de knolselderij en winterpenen en snij in blokjes van ongeveer 1 cm. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verspreid de knolselderij en winterpenen er over. Giet een flinke scheut olijfolie over de groenten op de bakplaat en meng even door elkaar met je handen zodat alle groenten bedekt zijn met een dun laagje olijfolie. Plaats in de oven. Rooster de groenten in ongeveer 20 minuten gaar en schep tussendoor twee keer om.
 
Stap 2:  Zet een pan water op en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 
Stap 3:  Spoel de linzen goed af in een vergiet en laat uitlekken. Pel en snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de champignons in plakjes. Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan en voeg de ui toe. Voeg na 2 minuten ook de champignons en knoflook toe. Bak ongeveer 5 minuten en voeg dan de Italiaanse kruiden toe. Tot slot roer je er de linzen en de crème fraiche door en laat je de saus nog even warm worden. Breng op smaak met peper en zout.
 
Opdienen:
Schep pasta op een bord, schep er saus over en tot slot de geroosterde groenten. Strooi er nog  wat parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!
 
Variatietips:
Pastinaak en pompoen zouden het ook goed doen in dit recept. Rooster samen met de knolselderij en penen.
Wil je vegetarisch eten, laat dan de spekjes gewoon weg en voeg eventueel een bakje shii-takes toe.