Onze voedingsbodem

Onderstaande idealen en uitgangspunten vormen de basis van Tuinderij De Groenteboer:

Biologische landbouw

Wij telen vele soorten groenten, fruit en bloemen, in samenwerking met de natuur op de volle grond. Dat betekent onder meer dat we geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruiken. Wil je meer weten over onze manier van groenten telen, lees dan hier verder. We kiezen bewust voor een grote diversiteit aan soorten, waaronder ook historische rassen. Voor ons is biologisch telen vanzelfsprekend. Omdat dit helaas nog niet voor iedereen zo is, hebben wij het keurmerk biologische landbouw aangevraagd. Sinds mei 2017  mogen we onze producten volledig gecertificeerd-biologisch noemen.

Lokale voedselproductie

Onze oogst verkopen wij verder rechtstreeks aan onze klanten. Wekelijks vind je onze vers geoogste producten en de gezichten en verhalen erachter op de streekmarkt in Woerden. Voor wie verder wil gaan, bestaat de mogelijkheid de groenten zelf te komen oogsten. Je verbindt je daarmee nog meer aan de tuinderij en kunt met eigen ogen zien hoe je groenten groeien. Letterlijk zó van het land op je bord!

Kleinschaligheid

Wij geloven dat kleinschaligheid de toekomst heeft. Weten waar je voedsel vandaan komt, het gezicht en verhaal erachter kennen, terug naar de oorsprong. Kleinschaligheid betekent voor ons ook dat het mogelijk blijft om zonder al te zware machines de grond te bewerken, wat bodem, water en lucht ten goede komt. Onze schaalgrootte maakt het ook mogelijk het werk met zijn tweeën te blijven doen. Hoewel extra handen altijd welkom zijn...!

Samenwerking

Duurzaamheid is voor ons ook het investeren in relaties. Daarom werkt onze zelfoogsttuin volgens het concept van Community Supported Agriculture. Een directe relatie tussen consument en tuinder biedt beiden heel veel voordelen. Wederzijds vertrouwen vormt daarbij de basis en dat geldt eveneens voor onze samenwerkingsverbanden met collega-ondernemers.

 Kom kijken!

De tuin is prachtig gelegen bij Boerderij De Boerinn in Kamerik, een kilometer boven Woerden. Hier creëren wij een plek waar het goed toeven is, voor plant, dier en mens. Het is een plek die uitnodigt om je zintuigen open te stellen. Hier bieden wij in samenwerking met De Boerinn ook enkele groepsactiviteiten aan, zoals een introductie ecologisch moestuinieren, een inspirerende onderbreking van een vergaderdag of een avontuurlijk kinderfeestje.
Maar ook als je gewoon zelf wilt rondneuzen tussen al dat groen, ben je van harte welkom!