top of page

Over ons

In 2022 heeft Diederik Hoogland ‘Tuinderij de Groenteboer’ van initiatiefnemers Frank en Elsbeth overgenomen. Zij hebben in 2016 de Tuinderij opgezet voor het telen van biologische groentes voor verkoop op de streekmarkt en de zelfoogsttuin. (Momenteel wordt er alleen geteeld voor de zelfoogsttuin.)

Diederik werkte in het verleden onder andere op de varkenshouderij van zijn ouders waarvan het vlees in de lokale supermarkt verkocht werd. Na het beëindigen van de varkenshouderij is Diederik aan de slag gegaan als greenkeeper op Golfclub de Haar. In het prachtige kasteelpark deed hij ervaring op over het wel en wee in de bodem. Als greenkeeper wil je weten wat er onder de grasmat gebeurt, wat de plant nodig heeft aan water, lucht en voedingsstoffen. Bij het verduurzamen van het grasmat-onderhoud zie je hoe veerkrachtig en belangrijk het bodemleven is. Een moestuin als hobby had Diederik samen met zijn vriendin Ilona waarmee uiteindelijk allerlei liefhebberij samen komen op Tuinderij de Groenteboer. Samen met de natuur telen we smakelijke biologische groentes, kleinfruit en bloemen op een een mooie plek in de Kamerikse polder voor de lokale oogstdeelnemer.

Diederik maakt een selfie van hem met een grote aardappel die hij zojuist geoogst heeft.

Samenwerking

Duurzaamheid is voor ons ook het investeren in relaties. Daarom werkt onze zelfoogsttuin volgens het concept van Community Supported Agriculture. Een directe relatie tussen consument en tuinder biedt beiden heel veel voordelen. Wederzijds vertrouwen vormt daarbij de basis en dat geldt eveneens voor onze samenwerkingsverbanden met collega-ondernemers. 

Tuinderij de Groenteboer is SKAL gecertificeerd 104466.

SKAL logo

Adres

Mijzijde 6

3471 GM Kamerik

(op het terrein van Boerderij de Boerinn, bij de windmolen)

Contact

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page