De naam zegt het al: een tuin waar je zelf je groenten, kleinfruit (aardbeien, bessen, frambozen) en bloemen kunt oogsten. Wij zaaien, planten en onderhouden de tuinderij met liefde en zorg; en zelf kun je jouw portie groenten en fruit komen oogsten zodat je ze verser dan vers op je bord hebt. We telen natuurlijk zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen of kunstmest en met gebruik van zo min mogelijk machines. Lees hier meer over onze biologische  teeltwijze.

We houden van veel verschillende groenten en zoeken altijd naar de meest smaakvolle varianten van bekende en onbekende(re) groenten.

Wat we vragen van onze klanten is om zich voorafgaand aan het seizoen (dus in het voorjaar) als 'oogstaandeelhouder' voor het gehele seizoen te verbinden en vooraf een vast bedrag te betalen. Het vooruit betalen geeft ons als tuinders zekerheid van inkomen en afzet. Hiervoor kun je dus het hele seizoen groenten,  kleinfruit en plukbloemen oogsten naar behoefte (rekening houdend met de andere deelnemers). Je snapt: in de zomer valt er meer te oogsten dan in de winter; en in een goed jaar meer dan in een slecht jaar.

Jaarlijks bespreken we met onze 'aandeelhouders' het voorbije en komende tuinjaar. Zo heeft iedereen inspraak in bijvoorbeeld het assortiment en wordt het echt een gemeenschappelijk project.

Een dergelijk abonnementsysteem wordt ook wel 'pergola' of Community Supported Agriculture' (CSA) genoemd. Hier leggen we uit wat Community Supported Agriculture inhoudt.

Ook is er ruimte voor gezamenlijke activiteiten, zoals een oogstfeest in het najaar. En als je meer wilt doen dan alleen oogsten, zijn extra groene vingers welkom! Het spreekt voor zich dat kinderen meer dan welkom zijn om te komen oogsten, proeven en wroeten!